Најновије

РУСКА ВОЈСКА НИЖЕ ПОБЕДЕ: Ослобођено још једно место у ДНР

Руске трупе погодиле су складишта за беспосадне чамце, као и привремене тачке размештања јединица Оружаних снага Украјине, националистичких формација и страних плаћеника.

Оружане снаге Русије ослободиле су место Журавка у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

Од 31. августа до 6. септембра, руске снаге извеле су 17 групних удара прецизним оружјем дугог домета, укључујући ракетама "кинжал", као и беспилотним летелицама, услед чега је погођена авијациона индустрија, енергетски објекти, складишта ракетног и артиљеријског наоружања, горива и логистике.

Осим тога, погођена су складишта за беспосадне чамце, као и привремене тачке размештања јединица Оружаних снага Украјине, националистичких формација и страних плаћеника.

У граду Полтава погођен је 179. заједнички центар за обуку, где су, под руководством страних инструктора, обучавани специјалисти за електронско ратовање и оператери беспилотних летелица за учешће у ударима по цивилним циљевима на територији РФ.

Јединице групе трупа "Север" елиминисале су готово 3.280 војника, девет тенкова, 112 борбених оклопних возила, 135 возила, 13 лансера вишецевних ракетних система, укључујући четири ХИМАРС-а, а одбијено је и шест контранапада непријатељских јуришних група.

Јединице групе трупа "Запад" заузеле су повољније положаје, услед чега је елиминисано преко 3.350 војника, уништена три тенка, 10 борбених оклопних возила, укључујући два оклопна транспортера М113, 42 возила. Поред тога, уништено је 14 станица за електронско и противбатеријско ратовање, као и 45 складишта муниције.

Јединице групе трупа "Југ" побољшале су ситуацију дуж линије фронта, услед чега је елиминисано преко 4.725 војника, два тенка, три борбена оклопна возила, 29 возила и 45 артиљеријских хаубица, укључујући 18 земаља НАТО-а. Уништено је и 11 станица за електронско ратовање и 20 складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" елиминисале су 3.515 војника, уништиле четири тенка и 14 борбених оклопних возила.

Јединице групе трупа "Исток" елиминисале су готово 860 војника, уништиле три тенка и два борбена оклопна возила, 29 возила.

Јединице групе трупа "Дњепар" елиминисале су готово 485 војника, уништиле борбено оклопно возило, 31 возило и шест топова. Поред тога, уништене су три станице за електронско ратовање и четири складишта муниције.

Оборен је украјински авион "миг-29", а пресретнуто је седам оперативно-тактичких пројектила АТАЦМС произведених у САД, 20 вођених бомби "хамер", 54 ракете ХИМАРС, као и 367 беспилотних летелица типа авиона.

Црноморска флота уништила је 11 украјинских беспосадних чамаца, а за недељу дана руској војсци се предао 41 украјински војник.

ПОГОЂЕНО СКЛАДИШТЕ МУНИЦИЈЕ: Руси га нациљали па активирали ФАБ-3000

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА