Најновије

ЗВАНИЧНА МОСКВА ШАЉЕ ПОРУКУ СРБИМА: Наше могућности за помоћ су ограничене, постаје тешко

Ситуација се сада заиста погоршава, а Србима је веома тешко, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Србима и у Србији и у Републици Српској је веома тешко, Москва и Београд имају исти поглед на покушаје гажења темеља Дејтонског споразума, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Ситуација се сада заиста погоршава, а Србима је веома тешко. Тешко је Србима у Србији, а тешко је и Србима у Републици Српској. Заиста се газе темељи Дејтона, задире се у интересе Срба. Уопште се не слажемо са овим. И у томе у потпуности подржавамо своје српске пријатеље", казао је Песков.

Када је реч о подршци коју Русија пружа Србији, портпарол Кремља је навео да су могућности Москве веома ограничене, али да је став Русије о том питању веома јасно изнет на међународној арени што, како тврди, и представља прилично ефикасну полугу подршке.

Упитан да ли је на састанку руског председника Владимира Путина са потпредседником Владе Србије Александром Вулином било речи о потенцијалном државном преврату који Запад припрема у Србији, Песков је рекао да та тема није била предмет разговора.

Песков је такође рекао да Русија и Србија настављају с редовним контактима на најразличитијим нивоима и, између осталог, о "најосетљивијим питањима".

Подсетимо, руски председник Владимир Путин састао се са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку. 

Том приликом, Путин је поручио да Русија очекује долазак српског председника Александра Вучића на самит БРИКС-а у Казању, напоменувши да се нада да ће Вучић прихватити позив и на тај начин потврдио већ познату чињеницу - упркос негодовању Запада, и сложеној геополитичкој ситуацији, сарадња две државе све је чвршћа.

РУСКИ УДАРАЦ ГДЕ НАЈВИШЕ БОЛИ: Погодак вредан злата, поново откривено скривано благо (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Oops, an error occurred! Code: 20240906135927b8487378

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА