Најновије

АМЕРИЧКИ НОВИНАР ОТКРИО: У Пентагону нису задовољни Зеленским, могли би да га смене

Украјинске власти раде "луде ствари" које могу да имају лоше последице у будућности и због којих би многи званичници из Вашингтона волели да уклоне Зеленског, рекао је Џексон Хинкл.

Званичници америчке владе су, након напада руских снага на центар за обуку украјинске војске у Полтави, незадовољни неадекватном политиком режима Владимира Зеленског којег би Вашингтон могао да уклони са функције, рекао је амерички политичи аналитичар Џексон Хинкл.

Према речима Хинкла, САД имају разлоге, а и искуство неопходно за уклањање Зеленског.

Украјинска страна је веровала да може да прође некажњено, али је Русија, одговарајући на напад Оружаних снага Украјине на Курску област и прелажење њених црвених линија тако што је погодила центар за обуку у Полтави, објаснио је Хинкл.

"Сигуран сам да у америчком Министарству одбране има много људи који су незадовољни курсом Украјине и који би било срећни да виде његов одлазак", рекао је амерички новинар.

Украјинске власти раде "луде ствари" које могу да имају лоше последице у будућности, оценио је он.

Руске трупе почетком недеље извеле високопрецизан удар на центар за обуку Оружаних снага Украјине у Полтави, где су, под руководством страних инструктора, обучавани везисти и специјалисти за електронско ратовање, као и оператери беспилотних летелица који су изводили ударе на цивилне циљеве на територији Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјина је том приликом изгубила око 500 специјалиста међу којима су били и плаћеници са Запада, открио је високи војни извор.

МОСКВА ВИШЕ НЕМА МИЛОСТИ: Руси саопштили ко је директно планирао инвазију на Русију, после овог преговора више нема!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА