Најновије

ЦИА И МИ-6 ОБЈАВИЛИ ЗАЈЕДНИЧКИ ЧЛАНАК: Помоћ Украјини никад важнија

Шефови ЦИА и британске Тајне обавештајне службе (МИ6), Вилијам Бернс и Ричард Мор, данас су поручили да је ''одржавање курса'' када је у питању подршка Украјини у овом тренутку важнија него икад, обећавши да ће наставити сарадњу на овом пољу.

Они су то навели у заједничком чланку за Фајненшл тајмс, преноси Ројтерс.

''Партнерство лежи у срцу посебног односа између наших земаља“, написали су они, напомињући да су њихове агенције пре две године обележиле 75 година партнерства.

Бернс и Мор су истакли да америчка и британска шпијунска агенција ''заједно стоје у отпору агресивном рату Русије и (руског председника Владимира) Путина против Украјине''.

''Одржавање курса (у Украјини) је значајније него икад. Путин неће успети да уништи суверенитет и независност Украјине“, рекли су они.

Они су такође напоменули да ће њихове агенције наставити да помажу украјинској обавештајној служби, као и да ће радити на спречавању ''непромишљене кампање саботаже широм Европе од стране руске обавештајне службе“ и њене ''циничне употребе технологије“ за ширење дезинформација, преноси Танјуг.

Бернс и Мор су истакли да су реорганизовали своје обавештајне агенције како би се прилагодили успону Kине, који су назвали ''главним обавештајним и геополитичким изазовом 21. века“.

Kако су навели, агенције су ''искористиле наше обавештајне канале да подстакну деескалацију“ на Блиском истоку, и раде на примирју у Гази које би могло да оконча ''ужасан губитак живота палестинских цивила“.

Бернс је такође главни амерички преговарач у преговорима за постизање споразума о миру у Појасу Газе, подсећа британска агенција.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА