Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО БЛАМ РУСИЈЕ: Погледајте нову изјаву Пескова!

Русија ће имати довољно снаге и средстава да потисне непријатеља из Курске области и заштити Белгород, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник Русије Владимир Путин је у току недеље рекао да је света дужност руских Оружаних снага да учине све да непријатеља избаце са руских територија и заштите народ.

Како је тада нагласио, руске снаге су у Курској области стабилизовале ситуацију и почеле да истискују противника из пограничних региона.

Циљ Кијева у нападу на пограничну област РФ, према његовим речима, био је да обуставе руску офанзиву у Донбасу, али му није пошло за руком, с обзиром да је руска војска убрзала напредовање.

Оружане снаге Русије ослобађају Донбас до сада невиђеним темпом, оценио је Путин у разговору са младима током радне посете Републици Тува.

Јединице Оружаних снага Украјине су 6. августа прешле у офанзиву са циљем да заузму територију у Курској области, али је њихово напредовање је заустављено, навео је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов и поручио да ће се украјинска операција завршити поразом.

Према информацијама руског Министарства одбране, непријатељ је до 6. септембра током борби на курском правцу изгубио више од 10.400 војника и многобројну војну технику.

Прочитајте ОВДЕ о великом нападу на Израел

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА