Најновије

ДОДИК: Муслиманска ратна застава на српском стратишту доказ да им сметају и мртви и живи Срби

Постављање муслиманске ратне заставе на једном од највећих стратишта српског народа за време НДХ у Гаравицама код Бихаћа је ужас, понижење и суноврат свега што се зове цивилизација, човечанство и људскост, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

„Овакве провокације од муслимана нису никаква новост, јер и годинама уназад су на истом месту постављали неке своје заставе само са једним циљем - да Срби не долазе на стратишта свог народа. Муслиманима није у интересу да се чува истина о страдању Срба, јер су управо Гаравице једно од већих српских стратишта у Другом светском рату које је дело њихових крвавих руку и монструозних умова“, рекао је Додик.

Додик је подсетио да није тако давно било када су припадници истог народа поред једног од спомен-обележја у Гаравицама поставили и кућицу за псе, боље рећи штенару, чиме су показали најнижи степен нељудскости и непоштовања према мртвим Србима.

„Чак и гробови 12.000 мртвих Срба им сметају и не дају мученицима ни право на смирај. Замислите само колико им сметамо ми живи, када су спали на то да скрнаве једно од већих насеља у којем почивају деца, жене, старци који су страдали у највећим мукама у Гаравицама. Потомци тих који су тада убијали Србе данас се иживљавају над нашим гробовима и нико не реагује. То не смета ни овим такозваним светским демократама, моћницима, који се праве глуви и слепи на овакве ствари. Постављати ратну заставу на српско стратиште, под којом су 90-их година прошлог века убијали, мучили, клали Србе, вршили етничка чишћења и прогоне, не само да је провокација, него и показатељ да нам не дају да негујемо културу сећања, не дају нам да обилазимо гробове начих мученика, не дају нам да живимо“, казао је Додик за Срну.

Указао је да је то још једна потврда да муслимани и њихова политичка елита желе само једно - унитарну БиХ у којој нема Срба, ни живих ни мртвих, да фалсификују историју и затру истину о српском страдању и српском постојању уопште у БиХ.

Додик је поручио да институције Републике Српске и српски народ никада неће дозволити да нестане Срба са ових подручја, нити Републике Српске.
„Гаравице су наша опомена, као и Стари Брод, Јасеновац, Подриње, Козара, Романија, Сарајево... Све су то наше опомене, места егзекуције Срба, локације истребљења, страшних злостављања и српске муке, убијања цијелих породица“, истакао је Додик.
Он је навео да је на садашњим, а посебно будућим генерацијама да чувају истину о српском страдању, да остане записано ко су жртве, а ко џелати, а не као сада да се открива оно што су комунистичке власти криле да би сачувале наводно братство и јединство.

„Гаравице су само једно сведочење о страдању Срба у 20. веку, који је био век највећег српског страдања и који се никада више не сме поновити. Надам се да смо бар нешто из протеклог рата схватили и научили, на тежак и трагичан начин, али смо научили. Зато истина о нашем страдању мора да се чува, култура сећања да се негује колико год то нашим убицама и њиховим потомцима сметало. Двадесети век не сме никада више да се понови“, закључио је Додик, преноси РТРС.

У Гаравицама су парастосом и полагањем венаца обележене 83 године од усташког злочина над 12.000 Срба, међу којима је био велики број деце.

Формира ли Приштина специјалну оружану јединицу - само за лов на Србе

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА