Најновије

Формира ли Приштина специјалну оружану јединицу - само за лов на Србе

Уколико Приштина формира још једну специјалну јединицу у овом случају Жандармерију, то ће бити оружана формација која ће хапсити све за које они буду тврдили да су починили ратни злочин или криминалне радње и која може да направи велике проблеме Србима, каже за Спутњик Горан Радосављевић Гури, први команданта српске „Жандармерије“.

Косовске безбедносне снаге биће појачане у новембру са нових 300 припадника, а Косовска полиција припрема нову компоненту која ће се звати „Жандармерија Косова“.

Шта је циљ формирања ових нових специјалних снага Приштине и које су последице.

Не схватати олако

Официр српске полиције Горан Радосављевић Гури, сматра да овакве информације не треба да потцењујемо.
Истичући да су задаци тих јединица многобројни као и да су припадници истих обучени за разноврсне ситуације, а посебно за разбијање или сузбијање немира.

„Као и наша Жандармерија и све друге специјалне јединце у свету се баве унутрашњим пословима, односно безбедношћу. То је једна оружана формација, добро опремљена у овом случају од НАТО, и ако су добро обучене те јединице могу да направе велике проблеме пре свега нашим људима који живе на КиМ. Нама у централној Србији не, јер не могу ни да уђу. Дакле, то је илузорно. Али доле могу да праве проблем хапшењем, како они кажу, опасних лица, ратних злочинаца… Могу да раде шта хоће у овој варијанти кад наше снаге нису доле присутне,“ каже Радосављевић.

Он упозорава да треба имати на уму и да су ове снаге добро обучене и истрениране и опремљене захваљујући НАТО пакту.

„Очигледно од 1998/99. године косовски Албанци раде шта хоће, јер имају подршки у Запад и НАТО снага. То што добију неку реторичку осуду од својих западних спонзора не значи ништа јер су све што су до сада намерили, спровели и у дело,“ каже Радосављевић.

Он напомиње да то што су косовски Албанци малобројни као народ, не значи ништа јер нису само Албанци ти који учествују у процесу прављења оваквих формација.

Име је провокација

„Овде је у игри пре свега НАТО. Албанци имају њихову пуну подршку и ту не треба да се лажемо, и они су их не само добро опремили, наоружали већ и обучили. Тако да ову причу не треба гурати под тепих иако је она наравно ван сваког законског оквира и што се тиче Резолуције 12 44 и свих осталих споразума али то је реланост,“ каже саговорник Спутњика.

По његовим речима, Албанци су могли да дају било које друго име овој формацији, али очито је да имају неке намере.
„Ми смо кроз историју имали Жандармерију и зато смо јединици и дали тај назив, а многе и западне земље имају Жандармерију, као Румуни, Французи, Израел и друге државе. Али сигуран сам да је Приштина намерно изабрала ово име да би нама пркосила,“ сматра он.

Такозвана косовска Жандармерија ће моћи и да се придружи члановима КБС и полицији Косова, како би прескочили правне и политичке препреке. Кроз ту јединицу и војници ће, како тврде у Приштини, имати већу сигурност на северу. Њихов задатак би био поред осталог да „чувају границе са Србијом“, наводи сепаратистичка власт у Приштини.

ОВО СВАКО МОРА ДА ВИДИ: NATO, NATO - PROVOCATO! (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА