Најновије

КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ! Зеленски није успео да убеди савезнике да дозволе нападе на Русију

Шеф украјинског режима Владимир Зеленски није успео да убеди савезнике да дозволе ударе западним оружјем на руску територију, пише „Вашингтон пост“.

Како се наводи, након састанка Зеленског са шефом Пентагона Лојдом Остином у америчкој ваздухопловној бази „Рамштајн“ у Немачкој, Запад је игнорисао апел шефа украјинског режима да укине забрану извођења напада далекометним оружјем у дубину територије Русије. Истиче се да нема информација о томе када ће та забрана бити и да ли ће уопште бити укинута.

У међувремену, врховни представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ негодује јер Кијеву још увек нису дозволили да користи западно оружје за извођење напада на руску територију.

„Узгред, зашто Италија не дозволи Украјини да користи испоручено оружје за гађање циљева на територији Русије? Поред лепих речи, било би добро ако бисмо дозволили Украјини да се ефикасно брани“, рекао је Борељ на форуму у Италији, посвећеном колективној одбрани ЕУ.

Савезници Кијева су 6. септембра одржали састанак у ваздухопловној бази „Рамштајн“ у Немачкој, а присуствовао је и Зеленски. Како је пренео Ројтерс, шеф кијевског режима поново је позвао војне савезнике Кијева да игноришу црвене линије Русије и да дозволе Украјини да користи оружје дугог домета за нападе на руску територију.

Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да су разговори о могућности да Кијев користи ракете „сторм шедоу" за нападе у дубину руске територије „играње ватром“.

УКРАЈИНЦИ ОТКРИЛИ: Ево шта је НАТО обећао у бази Рамштајн!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА