Најновије

ЛЕОНИКОВ: После разбијања Украјинаца у Курској области – наше трупе могу кренути на Суми и Кијев

Водећи руски стручњак за системе противваздушне одбране, војни аналитичар и уредник часописа „Арсенал отаџбине“ Алексеј Леонков, оценио је да ће кијевски режим ускоро морати да панично повлачи трупе које је послао у Курску област.

Нагласио је да ће то бити тешко изводљиво:

„Украјина тврди да у Курској области има 30 хиљада војника. То је, наравно, претеривање, али је доста чак и ако их је упола мање. Непријатељу у једном тренутку може понестати свега и Украјина ће морати да повлачи преостале јединице, а то ће бити тешко, јер су све спалили на терену којим су прошли, а биће као на длану. То неће бити организовано повлачење, већ -потпуни пораз. Уништени ће бити и они који – у паници или без панике – буду покушавали да побегну“.

Леонков сматра да је војни врх Украјине  својом авантуром у Курској области омогућио Оружаним снагама Русије да формирају групу јединица које, након што пораз Украјинце у Курској области, могу кренути на Суми, а затим ка Кијеву.

„У Другом светском рату су наше трупе по завршетку Курске битке кренуле у офанзиву на Суми и Кијев. Оба града су захваљујући томе била  ослобођена пре Крима. Сада се историја може поновити“, подсетио је Леонков.

И наставио: Јасно је да терен на коме сада напредујемо није погодан за тенковске нападе. Зато још увек не користимо тенкове за оно за шта су предвиђени – за брзе и дубоке продоре, бочни маневри и ударе с леђа. Али, када изађемо на отворени простор – то јест у широку степу, биће сасвим друга слика. Украјина ће морати да уложи титанске напоре да се врате на неку позицију“.

Одсећи ћемо их, додао је, од већих градова које би покушали да претворе у тврђаве:

— Имамо довољно тенкова и сервисног особља за то. Годишње производимо 1500 тенкова, а за успешан пробоја је довољно 100–400 тенкова. Имамо велики избор стратегија и тактика. Главна ствар је да ударимо у право време и на правом месту.

Леонков закључује: „Спремамо и изненађења, а имамо и доста резерви. Непријатељ ће први покушати да удари. Одбићемо тај напад и нанети му смртну рану у контраудару“.

УКРАЈИНЦИ ОТКРИЛИ: Ево шта је НАТО обећао у бази Рамштајн!

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА