Најновије

МОСКВА ВИШЕ НЕМА МИЛОСТИ: Руси саопштили ко је директно планирао инвазију на Русију, после овог преговора више нема!

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је ЕУ можда на неки начин била ангажована у планирању украјинског напада на руску пограничну Курску област.

- Под изговором права на самоодбрану и позивајући се на Повељу УН, Европска унија оправдава било какве терористичке нападе, ратне злочине, клање и отмице цивила, почињено сексуално насиље над женама. Од стране милитаната и плаћеника марионетског режима у Кијеву, Европска унија је у потпуности обавештена о акцијама украјинске војске у Курском региону везано за планирање и извођење напада на руски регион - навела је Захарова у саопштењу објављеном на сајту руског Министарства спољних послова, преноси TASS.

Масовни напад украјинске војске на Курску област покренут је 6. августа. У региону је проглашен савезни режим ванредне ситуације.

Према подацима руског Министарства за ванредне ситуације, више од 10.000 евакуисаних, укључујући више од 2.700 деце, смештено је у 200 центара за привремени смештај у 31 руском региону.

БРУТАЛНА КОЉАЧИНА: Група "Југ" ликвидирала преко 800 украјинских војника - уништили и складиште!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА