Најновије

НАСЕЉЕ ПО НАСЕЉЕ: Руска војска ослободила Калиново у ДНР

Борци централне групе руских трупа су поразили људство и технику девет бригада Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство одбране.

Руска војска ослободила је још једно насеље у Доњецкој Народној Републици –Калиново је сада под контролом Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

"Активним деловањем јединца групе трупе 'Центар' ослобођено је Калиново", наводи се у саопштењу.

Како је истакао руски председник Владимир Путин, Оружане снаге Русије ослобађају Донбас до сада невиђеним темпом – "у питању су квадратни километри, а не по 200 или 300 метара".

У саопштењима које руско Министарство објављује на свакодневном нивоу се у последњих месец дана готово сваког дана нашла информација о ослобођеним насељима.

Поред тога, борци централне групе руских трупа су поразили људство и технику девет бригада Оружаних снага Украјине и једне бригаде територијалне одбране код Дзержинска, Шчербиновке, Нелеповке, Николаевке, Полтавке, Димитрова, Гродовке, Селидова, Мемрика и Галициновке у ДНР.

Министарство је навело и да је у том делу фронта одбијено седам контранапада у којима су учествовале четири украјинске бригаде и јуришна бригада "Љут" националне полиције Украјине.

МОСКВА ВИШЕ НЕМА МИЛОСТИ: Руси саопштили ко је директно планирао инвазију на Русију, после овог преговора више нема

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА