Најновије

Одаловић: Курти узима шта му се свиђа као са "шведског стола"

Мисија Лајчака у Приштини је недипломатска, оцењује Одаловић.

Председник комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић оценио је да током јучерашњег боравка специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака у Приштини како би се припремила следећа рунда дијалога главних преговарача, није ни било дијалога.

"Мислим да је ово једна врло недипломатска мисија. Ако знамо да у дијалогу треба да учествују и Београд и Приштина и европски посредник, ово јуче је само био разговор о томе како да се даље имплементирају неке ствари које се виде, или не виде", рекао је он за Танјуг.

Према његовим речима, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти узима из сваког потписаног документа као са "шведског стола" само оне ствари које му одговарају, а Лајчак му "намешта да то настави".

Одаловић је као пример навео да Куртију у Кумановском споразуму одговара део у којем се наводи на Косову и Метохији НАТО, а не Кфор, док га из Вашингтонског споразума не интересује ни пут Приштина-Ниш, ни пруга, ни аеродром, као ни инвестициони фонд који би све то да прати, а не интересује га ни да разговара како да реши питање Газивода, како су се обавезали.

Додао је и да су људи сада на КиМ, после свега што Курти ради у континуитету већ две године, просто доведени у ситуацију да размишљају шта ће он следеће да уради.

"Мислим да ова ситуација не сме да измакне контроли", нагласио је саговорник Танјуга и додао да су они који живе сада на простору Косовске Митровице, поготово у северном делу, изложени невиђеној тортури, односно једној тоталној неизвесности.

Одаловић је додао и да Курти примењује све оно што иде ка конфликту и да све те његове потезе координира неко други.

ТЕЖАК ПОРАЗ! Азовци пали у руке Чеченима! Командант "Ахмата" шокиран речима бораца злогласне формације!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА