Најновије

УКРАЈИНЦИ ОТКРИЛИ: Ево шта је НАТО обећао у бази Рамштајн!

Кијев објавио...

Министар одбране Украјине објавио је постигнуте договоре на 24. састанку "Рамштајна" одржаног у бази америчког ратног ваздухопловства у граду Рамштајн-Мизенбах у Немачкој.

Умеров је прецизирао да су Сједињене Државе нјавиле доделу још један пакет војне помоћи Украјини у износу од 250 милиона долара.

Укључиће критично оружје и опрему, борбена возила М2 Брадлеи и ракете за ХИМАРС.

Канада ће обезбедити велику серију мотора за невођене ваздушне ракете и 1.300 бојевих глава за њих, што ће значајно ојачати наше способности у ваздушним операцијама.

Такође, нови пакет помоћи, према речима министра, укључује хиљаде митраљеза и пиштоља, елементе војне опреме и пола стотине "санитетских возила", која ће помоћи да се обезбеде наше медицинске потребе на ратишту.

Поред тога, Канада је преузела важну улогу у обуци украјинских пилота за управљање Ф-16 у оквиру програма "ФЛИТ". Влада ће издвојити 389 милиона долара за петогодишњу обуку пилота и техничког особља.

У међувремену, Велика Британија ће Украјини испоручити 650 лаких вишеракетних пројектила (ЛММ) у вредности од 162 милиона фунти. одбране.

Холандија ће заузврат Украјини обезбедити ракете ваздух-ваздух и помоћни материјал за авионе Ф-16 у износу од 80 милиона евра. 

Шведска се придружила коалицији за деминирање, обећавајући пет милиона евра Коалиционом фонду за подршку напорима у деминирању, док ће Шпанија послати батерију противваздушних ракета ХАВК која укључује шест лансера.

"Још један кључни резултат састанка са савезницима је потписивање Правилника о Коалицији поморских способности", навео је Умеров.

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА