Најновије

УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ИМАЈУ НОВИ ЗАДАТАК У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: По сваку цену утврђују положаје и довлаче наоружање

На Курском правцу настављају се жестоке борбе, а украјинске снаге покушавају да се учврсте на територијама које су заузеле.

Кореневски рејон: У току су борбе у области Краснооктябрског и Вишњевке, где украјинске снаге спроводе константне нападе. Источно од Коренева примећује се локално напредовање руских снага. Контранапади руских снага су почели још крајем августа и резултирали су избацивањем противника из шумског појаса у близини бензинске станице.

Рајон Кремяно-Калиново: Украјинске снаге се утврђују у шумским појасевима јужно од ових насеља, градећи нове и користећи старе утврђене тачке. Непријатељ је довукао и вучну артиљерију како би појачао своје позиције.

Суджански рејон: Јужно од Хитровке, руска авијација је извела удар на груписање украјинских снага у шумском појасу, где је потврђено присуство већих количина особља и оклопних возила. Област Погребки је барем делимично у "сивој зони".

Између насеља Черкасско Поречно и Руско Поречно, забележена је руска офанзива према Косици, али без јасног исхода. Западно од Спалног, руски дронови су погодили мању групу украјинске пешадије.

ТЕЖАК ПОРАЗ! Азовци пали у руке Чеченима! Командант "Ахмата" шокиран речима бораца злогласне формације!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА