Најновије

ЈАКА ПОРУКА ОРБАНА! Појавиће се баш убедљива иницијатива

Председник Мађарске је подсетио да је после својих путовања у Украјину и Русију послао свој мировни план лидерима ЕУ, који је касније објавио због цурења у медијима.

Премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је да наставља рад на такозваној мировној мисији у оквиру које покушава да "спречи ескалацију" руске интервенције у Украјини у пуном обиму, преноси "Европска правда".

Орбан је подсетио да је после својих путовања у Украјину и Русију послао свој мировни план лидерима ЕУ, који је касније објавио због цурења у медијима.

"Радио сам на томе цело лето, радимо на међународном нивоу. Појавиће се нове убедљиве иницијативе, неке од њих се могу видети већ у септембру. Треба да радимо на томе", истакао је Орбан.

Претходно је Орбан на међународној економској конференцији у Чернобију у Италији Москва саопштио да би Москва и Кијев би требало да се договоре о прекиду ватре пре израде детаљног мировног плана.

Да би било какви покушаји посредовања уродили плодом, потребна је комуникација и са Русијом и са Украјином, рекао је Орбан.

"Ако чекамо мировни план који ће прихватити обе стране, мира никада неће бити – јер први корак није мировни план. Први корак је прекид ватре. Прво вам је потребна комуникација, затим прекид ватре, а онда можете преговарати о мировном плану", истакао је премијер Мађарске.

КРАТКА ЕКСКУРЗИЈА СТРАНИХ ПЛАЋЕНИКА: Покушај инвазије брутално кажењен, нашли их на северу Украјине! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА