Најновије

К'О У КУСТИНОМ АНДЕРГРАУНДУ: Зеленски због кашњења Запада прави подземне фабрике оружја

Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је данас да ће због кашњења западних савезњика у испоруци војне помоћи, Украјина почети да производи сопствено оружје под земљом.
Зеленски

Зеленски

- Почећемо да производимо оружје под земљом како би украјински војници могли да се бране чак и када испоруке од наших партнера касне - рекао је он.

Зеленски је такође напоменуо да Украјина постепено пребацује рат назад на територију Русије, тако да, како је навео, "руски председник Владимир Путин осећа притисак и ипак почиње да тражи мир", преноси Униан.

Зеленски је поново захтевао од савезника да повећају способности украјинске ПВО. Он је захвалио на системима које су добили, али је напоменуо да велики број обећаних противваздушних инсталација још није испоручен.

- У свету постоји довољно система противваздушне одбране да гарантују неефикасност руског терора, позивам вас да будете активнији у испоруци ПВО - рекао је украјински лидер.

Почетком маја Ел Мундо пренео је да је Украјина изградила тајну мрежу подземних фабрика за производњу оружја због разарања великих размера на почетку рата. Неке фабрике су потпуно под земљом, друге су камуфлиране, навео је шпански лист.

Идеју да Украјина повећа сопствену производњу оружја одобрио је и амерички министар одбране Лојд Остин на састанку Контакт групе у петак у војној бази Рамштајн у Немачкој. Он је уверио да ће савезници наставити да помажу Украјини "да се одупре руској агресији данас и да је одврати сутра".

Прочитајте ОВДЕ о хаосу на Косову и Метохији

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА