Најновије

ЛЕТОНЦИ ИЗАЗИВАЈУ СУКОБ: Рус по хитном поступку позван у Министарство спољних послова

Отправник послова Руске Федерације у Летонији, Дмитриј Касаткин, позван је у Министарство спољних послова Летоније због оптужби летонских власти да је руски дрон пао на њиховој територији, изјавила је летонска министарка спољних послова Баиба Браже.

„Отправник послова Руске Федерације позван је у министарство иностраних послова Летоније. Оружане снаге Летоније истражују пад руске беспилотне летелице. Наши савезници, лидери НАТО и ЕУ су обавештени о инциденту“, написала је Браже на Иксу (раније Твитер).

Инцидент се догодио 7. септембра на истоку Литваније, када је руски дрон наводно упао у ваздушни простор земље, што је изазвало забринутост у региону. Литвански председник Едгарс Ринкевич раније је објавио да се спроводи истрага, али детаљи и докази о руском пореклу беспилотне летелице за сада нису пружени.

Овај догађај долази у тренутку повећаних напетости између Русије и земаља Балтика, које тесно сарађују са НАТО и ЕУ. Ситуација наставља да се развија, а официјелне информације и реакције се очекују у наредним данима.

ОБРАТИО СЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Високи војни функционер у Украјини свестан паклене ситуације

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА