Најновије

ПАКАО ЗА КИЈЕВ! Дезертери уништавају све акције, потпуно расуло , официри у очају

Од 800 војника остала је половина: ВСУ претрпеле велике губитке, расту дезертерство и низак морални дух, посебно међу пешадијом на Донбасу — извештава CNN.

Украјински официри потврдили су да се ситуација заострава и да подкрепљења стижу нередовно, што снажно деморализује војнике на првој линији.

Један од команданата, официр Дима, испричао је да су губици у његовом одреду били толико велики да је од 800 војника више од половине погинуло или тешко рањено. Многи мобилизовани војници после прве ротације одбијају да се врате на позиције и често покушавају да побегну из војске.

Према речима Сергеја Цехоцког из 59. мотопешадијске бригаде, војници би требало да се ротирају свака 3-4 дана, али због интензивних напада дронова они су принуђени да остану на позицијама до 20 дана.

Према подацима украјинског парламента, од почетка 2024. године подигнуто је око 19.000 кривичних предмета против војника који су напустили своје постове, али стварни број дезертера могао би бити знатно већи.

Упркос овим подацима медија и губицима, ВСУ у целини задржавају борбену способност и настављају да пружају ожесточен отпор, укључујући и због наставка масовне мобилизације.

ОРБАН НЕ ОДУСТАЈЕ: Борба за мир - нове иницијативе следе!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА