Најновије

ШОЛЦ ОБЕЋАВА: Кривци за дизање у ваздух „Северног тока“ биће кажњени

Немачки канцелар Олаф Шолц обећао је да ће немачке власти учинити све да се истраже диверзије на гасоводима Северни ток и кривци приведу правди.

У интервјуу телевизији ЗДФ, на питање да ли верује Владимиру Зеленском након извештаја о умешаности Кијева у диверзију, Шолц је само рекао: „Имам добар однос са Владимиром Зеленским…Истовремено, потпуно ми је јасно да се те ствари морају истражити и драго ми је да су наш генерални тужилац и безбедносне агенције напредовале, како сви јављају“, истакао је Шолц.

„Залажемо се да ништа не буде сакривено. Све ће бити учињено да они који су то учинили буду кажњени.

Раније је бивши директор Савезне обавештајне службе Немачке Август Ханинг изјавио да је између Зеленског и Дуде вероватно постојао договор захваљујући којем је операција украјинских специјалних служби за подривање гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ добила логистичку подршку из Варшаве.

Инцидент на гасоводима

Компанија „Норд стрим 2 АГ“ је 26. септембра 2022. године саопштила да се на једном од кракова „Северног тока 2“ (напуњеног техничким гасом након изградње) догодила ванредна ситуација у водама Данске у близини острва Борнхолм, праћена наглим падом притиска. Узроци нису познати, увиђај је у току, прецизирали су из компаније. Затим је оператор гасовода „Северни ток“, „Норд стрим АГ“, пријавио да је смањен притисак на оба крака (рад гасовода прекинут је крајем августа, али је он остао напуњен гасом). Узроци такође нису познати.

Рад гасовода „Северни ток“ обустављен је крајем августа исте године због проблема са ремонтом „Сименсових“ турбина изазваних санкцијама Запада. Међутим, гасовод је остао напуњен гасом.

ОБРАТИО СЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Високи војни функционер у Украјини свестан паклене ситуације

Извор: Сутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА