Најновије

УКРАЈИНЦИ ОТЕРАНИ ИЗ ДВА СЕЛА: Комаровка и Шептуховка - уништено неколико стотина оклопњака и хаубица ОСУ!

Руска армија спроводи низ успешних контранапада у региону Курск, нокаутирајући непријатеља са Комаровке и Шептуховке, објавио је портал руског министарства одбране, РусВесна.
Ратни призори...

Ратни призори...

У низу области наше трупе су самоуверено преузеле иницијативу и пре недељу дана избациле украјинске оружане снаге са Комаровке, значајно потиснувши освајаче и приморавши преживеле да беже у Вишњевку.

Након што су очистиле Шептуховку (у коју су ушле маневарске групе Оружаних снага Украјине), пре више од недељу дана Оружане снаге Русије су напале код Погребког, уништивши значајно људство - до чете Оружаних снага Украјине.

Непријатељ не престаје да понавља појачања и напада на бок Коренева - код Кремјана и Олговке. Ту нам је ситуација најтежа, јављају руски војни кореспонденти.

Како је саопштило Министарство одбране, руска војска је у протекла 24 часа одбила два непријатељска напада у правцу села Борки, Матвеевка, Коренево и Руска Конопелки. Руски борци гурају непријатеља све даље од Коренева, нападају на југу села.

Генерално, украјинске оружане снаге су изгубиле низ положаја, а наше су ослободиле од освајача знатан простор и блокове неколико насеља, истовремено уништивши, без претеривања, неколико стотина борбених оклопних возила, аутомобила и хаубица.

Жестоке борбе се настављају, стоји у објави РусВесна.

Погледајте ОВДЕ ударе руских Сухоја у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА