Најновије

СПРЕМАЈУ СЕ ЗА УПРАД РУСКИХ СНАГА: Становници НАТО земље повукли радикалан потез

Становници Летоније активно купују совјетске гараже, припремајући се за могући рат са Русијом, пише "Тајмс".

- Од када се догодила Украјина, стално се разговара о томе шта ћемо радити ако Русија уђе у Летонију," каже он. "Како ћемо побећи? Једна од опција коју смо разматрали је да пловимо реком, а затим да бежимо морем, и могли бисмо то урадити одавде, из гаража у улици Краста. То није план А, али је могуће - преноси новинарка речи једног од власника те некретнине.
Како пише коментатор, у светлу глобалне нестабилности и оружаног сукоба у Украјини, гараже из времена Совјетског Савеза постале су уточиште од спољног света за Летонце: потражња за гаражним блоковима из совјетске ере значајно је порасла, као и њихова цена у последњих неколико година.

Москва је више пута наглашавала да не представља претњу ниједној земљи Северноатлантског савеза, али неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе. Истовремено, остаје отворена за дијалог, али на равноправној основи, док Запад мора одустати од милитаризације Европе. Како је истакао председник Русије Владимир Путин, земља не жели директан војни сукоб са НАТО-ом, али, ако неко то жели, Москва је спремна.

ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ! Русија објавила ударну вест о Ф-16!

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube