Најновије

ИТАЛИЈА У БОРБИ ПРОТИВ РУСОФОБИЈЕ: "Русија није мој непријатељ"

Акција је усмерена на обичне Италијане, тако да ће друштво у целини размислити куда води русофобија коју намеће Запад, док НАТО, САД и ЕУ воде човечанство у глобални сукоб, рекао је лидер удружења "Венето-Русија" Палмарино Зокатели.

У различитим градовима Италије, од севера до југа, појављују се плакати великог формата са натписом "Русија није мој непријатељ!", а иницијатива припада удружењима "Верона за слободу" и "Слободни синдикат", уз подршку културног удружења "Венето-Русија" у Верони.

Према речима лидера тог удружења Палмарина Зокателија, слични плакати појавили су се и у Парми, Пизи, Кјетију, на острву Капри и у Маси.

"Ово се већ може назвати својеврсним народним покретом, који је одавно изашао ван граница нашег краја. Многа удружења обраћају нам се за дозволу да користе нашу фотографију високе резолуције. Неки стављају своје логотипе, али главно је да се кампања наставља и да покрива све веће територије", казао је Зокатели.

Како је додао, плакат на Каприју, на пример, подсећа да је и Доњецк одговорио на иницијативу Вероне окачивши постер са натписом: "Народ Италије није мој непријатељ" и "Народ жели мир!"

Зокатели је додао да се та "постер дипломатија" већ претвара у конкретне контакте, па је тако у Верони одржана видео-конференција са Доњецком.

"Верујем у јавну дипломатију, која је много ближа људима него политичарима. Акција је усмерена на обичне Италијане, тако да ће друштво у целини размислити куда води русофобија коју намеће Запад. НАТО, САД и Европска унија воде човечанство у глобални сукоб", поручио је он.

Он је навео и да његово удружење стално одржава догађаје који су на овај или онај начин повезани са Русијом и њеном историјом, као и да је Удружење такође ангажовано на објашњавању правих узрока актуелног сукоба у Украјини и природе режима у Кијеву.

"Они све воде ка глобалном сукобу, а ми кажемо да Русија није непријатељ, већ велика земља са којом је неопходно одржавати пријатељство и сарадњу, засновану на историјској традицији, заједничким културним и верским коренима и вредностима", навео је Зокатели и додао да је кијевски режим постао оружје у рукама Запада за слабљење Русије.

Влада Србије поново усвојила уредбу о пројекту Рио Тинта

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube