Најновије

ШОКАНТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Амерички дипломата који је преминуо у хотелу у Кијеву био укључен у набавку Ф-16?

Из текста читуље произлази да је војни саветник Ричард Хари Кирлин "сасвим недавно" послат у америчку амбасаду у Кијеву, а да је пре тога служио у америчком ваздухопловству, Пентагону и Стејт департменту.

Амерички дипломата Ричард Хари Кирлин, који је крајем јуна преминуо у хотелу "Хилтон", у Кијеву, бавио се питањем снабдевања Украјине америчким борбеним авионима Ф-16, објавио је портал "Страна.уа".

Како се наводи, Кирлин је преминуо 24. јуна, али је његов идентитет откривен тек сада. Његова читуља објављена је на америчком сајту "Легаси", а вест да је неки сарадник америчке амбасаде пронађен мртав у хотелу појавила се у појединим америчким медијима пре пар недеља.

Из текста читуље произлази да је војни саветник "сасвим недавно" послат у америчку амбасаду у Кијеву, а да је пре тога служио у америчком ваздухопловству, Пентагону и Стејт департменту.

Публикација је појаснила да је дипломата стигао у Кијев 10 дана пре смрти, а да је разлог био проблем у вези са снабдевањем Кијева ловцима Ф-16.

Амбасада САД у Украјини потврдила је смрт свог запосленог, али није навела његово име, област активности или узрок смрти.

Наиме, руски медији су потврдили ову информацију, уз допуну да америчка страна није објавила више детаља из поверљивих разлога. 

Кирлин је претходно 20 година радио у ратном ваздухопловству САД у сфери информационих технологија и логистике и био је више пута одликован, наводи се у читуљи на веб страници погребне куће у округу Бентон, Арканзас.

Осим тога, био је и у блиском контакту са Централном командом америчких оружаних снага (ЦЕНТKОМ). Такође, донедавно је радио директно у Пентагону, а потом и у Стејт департменту.

Руски војни новинар Јевгениј Подубни подсећа да су током последњих неколико година више пута регистровани чудни случајеви смрти западних официра и то у различитим деловима света.

"Неки су страдали у саобраћајним несрећама, неки од инфекција, а неки у различитим несрећама", указао је Подубни.

Иако званичних информација о смрти Кирлина није било, "Њузвик" је, позивајући се на своје изворе, јавио да је код мушкарца, који је изгубио живот у "Хилтону", пронађен висок ниво холестерола.

НОВИ СНИМАК АТЕНТАТА НА ТРАМПА! Сведоци упиру прстом у нападача и упозоравају полицију (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube