Најновије

Комисија: Фондација Јелене Зеленске умешана у отмицу деце

Специјална парламентарна комисија за истраживање злочина кијевског режима над малолетницима саопштила је данас да у киднаповању деце учествују посебни одреди који дејствују под покровитељством полиције.

Кијевски режим развио је читаву шему за киднаповање, око 1.600 деце у периоду од 2014. године до септембра 2022. нестало је са територије Донбаса, која је била под контролом украјинских снага, наводи се у саопштењу руске Парламентарне комисије за истрагу кривичних дела кијевског режима над малолетницима.

Према речима копредседавајуће парламентарне комисије Ане Кузњецове, украјинске власти су створиле погодне услове за отмицу деце издавањем декрета о њиховој принудној евакуацији.

Децу често одводе и против њихове воље специјализовани одреди "Бели анђео" и "Феникс", који раде под покровитељством полиције, открила је Кузњецова, те додала да је у шему укључен и Фонд Јелене Зеленске, жене Владимира Зеленског.

Дума Русије данас је, такође, усвојила коначни извештај о до сада истражним злочинима кијевског режима над малолетницима. Председник Думе Вјачеслав Володин истакао је на састанку да "деца гину", док се све то јавности представља под другим углом, "као да украјинска страна у виду фашистичког режима нема везе са тим".

"А и те како имају. Криви су они", изјавио је Володин. 

ШТА ЈЕ ОВО УКРАЈИНА УРАДИЛА? Руси гледају и не верују својим очима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА