Најновије

Кремљ: Ниједан западни војник нема имунитет у Украјини

Дмитриј Песков говорио је о безбедности француских и других војника који се боре на страни Кијева, одузимању пасоша бившем обавештајцу САД Скоту Ритеру пре лета за Русију и конференцији о Украјини у Швајцарској.

Западни инструктори који се на фронту боре на страни Украјине немају никакав имунитет. С обзиром на то да руска војска наставља да обавља задатке Специјалне војне операције, нико не гарантује да ће ти инструктори бити поштеђени, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

На овај начин је прокоментарисао писање "Вашингтон поста" о томе као руски председник Владимир Путин може да нападне француску војску која се налази у Украјини.

"Нико од инструктора који ради са украјинским војницима нема никакав имунитет. Настављамо да остварујемо задатке СВО које је задао председник", поручио је портпарол Кремља.

Ако бивши обавештајац САД Скот Ритер нема ограничења да путује у иностранство, онда одузимање пасоша пре лета у Русију ради учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу (СПИЕФ) није ништа друго до помахнитала кампања против контаката између америчких и руских грађана, оценио је Песков.

Коментаришући одузимање пасоша Скота Ритера, Песков каже да Кремљ нема довољно информација и да је могуће да бивши амерички обавештајац има неку врсту ограничења на путовања у иностранство због специфичности његове професије.

Међутим, ако то није случај, онда је у питању намерно спречавање, додао је Песков.

Кремљ разуме жељу многих држава да не присуствују конференцији о Украјини у Швајцерској, указао је Песков и додао: "То је природно. Не желе узалуд да губе време".

Према његовим речима, разговор о Украјини без Русије је "потпуно апсурдна и узалудна активност" која нема за циљ конкретне резултате.

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube