Најновије

БИВШИ ВОЈНИ СНАЈПЕРИСТА ИЗНЕО ШОК ТЕОРИЈУ О АТЕНТАТУ НА ТРАМПА: Крукс имао помоћ изнутра!?

Далас Александар је ветеран који је провео 14 година у снајперском тиму канадске војске, задужен за заштиту светских лидера, укључујући и канадског премијера.

Aтентатор на Трампа (Фото: Јутјуб)

Бивши припадник елитне јединице ЈТФ2, који је сада амбициозни певач кантри музике, тврди да је особа која је пуцала на бившег председника САД Доналда Трампа „имала помоћ“ током покушаја атентата на бившег америчког председника.

Александар сугерише да је двадесетогодишњак који је пуцао на митинг можда имао помоћ изнутра.

- Јако сам упознат са оваквим стварима и знам како би то требало да изгледа, а оно што се догодило јуче, уопште не сумњам да је нападач имао помоћ агенције, организације или чак владе, рекао је он. видео који је објавио на својим профилима на Инстаграму и Кс.

Истрага је још у току и верује се да је нападач Томас Метју Крукс деловао сам. Према писању страних медија, Крукс је легао на кров зграде, која се налази око 118 метара од места где је Трамп одржао говор, и пуцао према бини. Александар тврди да није требало да може да приђе тако близу.

- Чим сам видео ону фотографију из ваздуха онога што су рекли да се десило, одмах ми није имало смисла. Не можете усред бела дана да се попнете на кров зграде која је само неколико стотина метара удаљена од председника. Не можете доћи у ту позицију са пиштољем док председник држи говор. Не морате чак ни да будете снајперисти да бисте то схватили особу, да је прва ствар коју треба да урадите јесте да погледате кровове около где се та особа налази у домету оружја, рекао је Александар.

- Дакле, нешто се десило, али не упирем прстом ни у кога. Превише је очигледно да је овај момак имао помоћ других људи да би у то време био на том месту. Или је неко зажмурио или је то било стратешки планирано. бити је планиран до одређеног нивоа, јер овакви догађаји, таква сигурност, то није мала ствар – а ово је врло очигледно место, закључује он.

Закључио је да му је „веома чудно да неко ко је био довољно добар да се тако приближи најтежој мети на целом свету да уходи на крају промаши ту мету“.

- Ако већ имате вештине да се толико приближите и избегнете сву ту сигурност, све слојеве безбедности који окружују тако важну особу, онда би требало да имате вештину да први ударите. Ово једноставно нема смисла  -објаснио је Александар , наводи Дејли мејл.

Метак који је очигледно био намењен Трампу прошао је поред његовог десног образа и погодио уво, а Александар је уверен да је нападач имао помоћ и да га то највише брине. Александар је био члан снајперске јединице ЈТФ 2, која је извела рекордни хитац у мају 2017. користећи МцМиллан ТАЦ-50. Метак је прешао 3,5 километара, јурећи кроз ваздух скоро 10 секунди, пре него што је погодио и убио терористу Исламске државе док је излазио из зграде и кренуо ка свом аутомобилу.

Бивши агент тајне службе Џозеф ЛаСорса рекао је за Дејли мејл да ће заштита бивших председника САД морати да буде повећана и да ће Доналд Трамп сада имати скоро идентичну заштиту као садашњег председника Џоа Бајдена.

Републиканци у Представничком дому планирају да доведу шефицу тајне службе Кимберли Читл за, како кажу, тешко испитивање 22. јула и захтевају одговоре.

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Руси су постигли успех (МАПА)

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА