Најновије

МОСКВА: НАТО ће и даље користити Украјину као потрошни материјал

Чланице НАТО-а делују лукаво: не скидају са дневног реда НАТО-перспективу за Украјину, користећи је као средство за спољну контролу режима у Кијеву, поручио је шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов.

НАТО ће наставити да користи Украјину као потрошни материјал у геополитичкој конфронтацији са Руском Федерацијом, изјавио је шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов после самита НАТО-а.

"Јасно је да је руководство Украјине разочарано резултатима самита: НАТО није предао украјинској војсци ново офанзивно оружје нити је дао званичну дозволу за нападе на циљеве дубоко на територији Русије. Можемо бити сигурни да ће Украјину њени НАТО господари и даље користити као потрошни материјал у геополитичкој конфронтацији са Русијом", рекао је Гаврилов.

Према његовом мишљењу, "одлуке договорене на самиту имају за циљ да подстакну Украјинце да наставе непријатељства".

"У исто време, чланице НАТО-а делују лукаво: не скидају са дневног реда НАТО-перспективу за Украјину, користећи је као средство за спољну контролу режима у Кијеву", додао је дипломата.

Он је такође додао да, свесно или подсвесно, амерички стратези доводе до закључка да је, са техничке и теоријске тачке гледишта, Европа та која ризикује да постане "евентуални театар ескалација војно-политичких тензија са катастрофалним последицама".

"То је постало јасно барем на примеру Немачке, која је пристала да на своју територију распореди америчке ракете средњег и мањег домета, које су раније биле забрањене Споразумом о ликвидавцији ракета средњег и кратког домета", подсетио је шеф руске делегације.

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА КИЈЕВ: Нова украјинска офанзива креће тек следеће године упркос помоћи НАТО!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА