Најновије

КРВАВЕ БОРБЕ ЗА ДВЕ СТРАТЕШКЕ ТАЧКЕ Руске трупе напредују код Северска (ВИДЕО)

Сукоби на истоку Украјине се настављају са променљивим интензитетом, а најновији извештаји Министарства одбране Русије указују на значајне војне активности на више фронтова. У Белгороду, Оружане снаге Украјине су извеле напад дроновима, при чему је руска страна саопштила да је успела да уништи укупно 79 дронова и неколико пројектила ХИМАРС. Уз то, пријављена су оштећења инфраструктуре и повреде цивила.

Као одговор, руска војска је извела нападе на украјинске системе противваздушне одбране широм Украјине, тврдећи да су неки од напада били веома прецизни, укључујући и погодак на немачки систем ИРИС-Т.

На Херсонском фронту није било значајних промена. И даље су активни артиљеријски и дронски напади, а Украјинске оружане снаге континуирано гранатирају руска села у околини.

У области Запорожја, нема значајнијих помака, иако је дошло до благог напредовања северно од насеља Работино. Украјинске трупе користе дронове за ометање, али иницијатива остаје у рукама руских оружаних снага.

У Јужно-Доњецком сектору, покушаји контранапада Оружаних снага Украјине код Старомајорског су остали неуспешни, док се у Урожајном воде борбе на блиској дистанци, без промене на фронту.

На Доњецком правцу забележени су тактички успеси, посебно у Красногоровки, где руске снаге бележе напредак у високоградњи у источном и северозападном делу града.

На Артјомовском фронту (Часов Јар) интензивне борбе укључују нападе руских падобранаца на вишеспратнице унутар микроокруга Канал, као и борбе на боковима, посебно у Калиновки.

На северном правцу, руске снаге су постигле успех у Раздоловки, где напредују из више праваца и успеле су да поставе заставу над делом насеља, што указује на значајну контролу територије.

У Харковском региону, тешке борбе се настављају у Волчанску, где украјинске трупе не смањују интензитет својих напада, покушавајући да истисну руске снаге са заузетих позиција. Такође, у Глубокоју се јављају редовни напади Оружаних снага Украјине.

Снимак напада на Саборну цркву Светог Успења у Махачкали (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА