Најновије

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА! Зеленски донео радикалну одлуку

Интензиван рад регрутних центара у оквиру примене закона о пооштравању мобилизације у Украјини омогућио је значајно повећање регрутације војника у Оружане снаге Украјине.

Према новинској агенцији Ројтерс, до краја ове године Кијев ће моћи да мобилише до 200 хиљада људи.
Медији примећују смањење „ентузијазма“ према учешћу у рату међу грађанима Украјине, међутим, проширење права војних комесара и јачање мобилизационих активности дају плодове.

Тачни подаци о броју Украјинаца који су већ регрутовани у редове Оружаних снага Украјине су поверљиви, међутим, према Реутерс, стопа мобилизације будућих војника је удвостручена у односу на претходне месеце.

“Док су тачни подаци о регрутацији и даље поверљиви, политички и војни званичници кажу да је кампања за повећање добровољне регрутације успела да врати мобилизацију у нормалу после два месеца. Војска је рекла да се број регрута више него удвостручио у мају и јуну у поређењу са претходна два месеца, не наводећи тачне бројке“, пише се у издању.
Позивајући се на секретара парламентарног одбора за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Врховне раде Романа Костенка, издање преноси да ће до краја године 200 хиљада Украјинаца бити стављено под оружје.

Ројтерс оптимистично додаје да ће овакав темпо регрутације омогућити разматрање делимичне демобилизације војника који су учествовали у борбама од фебруара 2022. године.

Напоменимо да се становници Украјине све више „захваљују” војним комесарима што су појачали мобилизационе мере паљењем њихових возила. Слични инциденти се редовно дешавају у многим већим градовима земље.

ТОТАЛНА ШИЗОФРЕНИЈА У ЕУ! Казна за миротворни став Мађарске, награда за ратну хистерију Естоније

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА