Најновије

Ухапшен осумњичени за злочине почињене на КиМ 1999. године, одређен му притовр од 30 дана

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је ухапшено лице осумњичено за злочине почињене у мају 1999. године, на Косову и Метохији, над припадницима Војске Југославије. Виши суд у Београду одредио му је притвор до 30 дана.

Како је појаснио Дачић, лице се сумњичи за почињене злочине у мају 1999. године у реону села Кошаре на Косову и Метохији над припадницима Војске Југославије.

"Полицијски службеници Службе за откривање ратних злочина ухапсили су, и уз кривичну пријаву за извршено кривично дело Ратни злочин над заробљеницима, привели на саслушање и даље поступање Тужилаштву за ратне злочине, осумњиченог Ф.К. (56)", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства.

Притвор му је одређен због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и јер је осумњиченом на терет стављено кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења кривичног дела и тежина последице су довели до узнемирења јавности, рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.

КАТАСТРОФА УКРАЈИНЕ КОД ВОЛЧАНСКА! Руси измасакрирали елитне трупе!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА