Најновије

Руси заузели Раздоловку у ДНР - Украјинци у борбама изгубили 4.410 војника

Јединице групе „Југ“ су за протеклу седмицу заузеле насељено место Раздоловка у Доњецкој Народној Републици, а кијевске снаге су у тим окршајима изгубиле до 4.410 војника, два тенка, осам борбених возила, 48 атуомобила, 39 артиљерија, укључујући и 11 хаубица М777 и М198 америчке производње, саопштило је данас Министарство одбране Руске Федерације.

Јединице групе „Центар“ су побољшале свој тактички положај и нанели губитке украјинској војсци – кијев је остао без 2.950 војника, три тенка, шест оклопних возила, укључујући и два америчка „бредлија“, као и без 42 артиљерије.

Јединице групе „Дњепар“ су протекле седмице ликвидирале до 740 украјинских војника и уништиле три тенка, два оклопна возила, 23 артиљерије, као и осам станица за радиоелектронску борбу.

Јединице групе „Исток“ су побољшале своје тактичке положаје и нанеле губитке украјинским снагама – Кијев је изгубио до 930 војника, шест оклопних возила, 36 аутомобила, 19 артиљерија, између осталог и шест хаубица ФХ-70 британске производње.

Јединице групе „Запад“ су одбиле шест контранапада Украјинаца, снаге кијева су изгубиле до 3.230 војника, 40 аутомобила, четири оклопна возила, три вишецевна ракетна лансера „Град“, као и 24 артиљерије.

Јединице групе „Север“ су наставиле са офанзивом у дубину украјинске одбране, снаге Кијева су за протеклу седмицу изгубиле до 1.560 војника, 12 оклопних возила, 43 аутомобила, 33 артиљерије, укључујући и седам хаубица стране производње.

Руска војска извела је 17 напада високопрецизним наоружањем по објектима укрсајинске војне индустрије, а мете су били и командни центри и кампови са страним плаћеницима. Такође, гађани су и енергетски објекти, инфраструктура, војни аеродроми, логистички центри и складиште са техником и дроновима.

Руска авијација и артиљерија уништила је шест лансирних система „хајмарс“ и један систем „МЛРС“, као и једно оклопно возило у којем су се налазили страни стручњаци који су помагали Кијеву.

Руске ПВО снаге су за протеклу седмицу оборила два украјинска ловца МиГ-29, 589 дронова, шест ракета „атакамс“, остам ракета лансираних из „патриота“, као и 61 ракету лансираних из „хајмарса“, саопштило је Министарство одбране РФ.

ПЕСКОВ: Не мислите ваљда да се Путин пробудио у цик зоре да прати дебату Бајдена и Трампа?

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube