Најновије

САД НАСТАВЉАЈУ ДА СЕ ИГРАЈУ СА ВАТРОМ! Украјинци могу да гађају циљеве дубоко на руској територији

Нема промена става у нашој политици, рекао је портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

Сједињене Америчке Државе неће променити свој став у вези са тренутним ограничењима напада украјинских снага дубоко на руску територију у светлу последњих удара Оружаних снага Русије, изјавио је портпарол Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.

"Нема промена у нашој политици. Пре неколико недеља председник је дао упутства Украјини. Они могу да користе испоручено оружје за напад на циљеве дуж границе. То остаје тако", рекао је Кирби на конференцији за медије.

Раније је представник Стејт департмента рекао за РИА Новости да је амерички председник Џозеф  Бајден дозволио Украјини да користи америчко оружје за циљеве на руској територији који "представљају претњу области Харкова", али је оставио на снази забрану употребе оперативно-тактичког АТАЦМС и другог ватреног оружја великог домета.

Саветник за националну безбедност америчког председника Џејк Саливан саопштио је у јуну да се дозвола за примену америчког оружја на руској територији односи на све територије на којима руске трупе прелазе границу Украјине, иако је првобитно дозвола за напад на руску територију америчким оружјем била повезана само са граничним областима Харковске области.

Председник Владимир Путин рекао је крајем маја да представници земаља НАТО-а треба да буду свесни "чиме се играју" када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да удари "легитимне циљеве" дубоко на руској територији ракетним системима које је Кијев добио од Запада.

Владимир Путин је поручио да би и Русија могла да пошаље своје моћно оружје у регионе који су у рату са државама које снабдевају Украјину оружјем, тј. оним силама које су у конфликту са Америком и НАТО државама.

Из Кремља су оценили да земље алијансе намерно покрећу нове тензије, провоцирајући Украјину да настави бесмислени рат, што ће неминовно имати своје последице и на крају нанети велику штету интересима оних земаља које су кренуле путем ескалације сукоба.

ЈЕЛ СЕ ТО МИЛО ВРАЋА НА ВЛАСТ? Брутална акција Владе Црне Горе која је оставила све без речи

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА