Најновије

СТИГЛИ ФРАНЦУСКИ ПЛАЋЕНИЦИ: Чамцима до Одесе, а у смрт...

Плаћеничка багра...

Око 60 плаћеника који говоре француски језик стигло је у луку Одеса у три чамца, открили су за РИА Новости припадници незваничних проруских снага.

"Локални становници забележили су долазак три чамца са страним плаћеницима са укупно око 60 људи у поморску луку у Одеси. Били су наоружани, и опремљени и међусобно су комуницирали на француском", рекао је анонимни извор.

Према његовим речима, долазак плаћеника догодио се 9. јуна.

"По доласку у луку Одеса, ово страно војно особље се раштркало по граду. Они покушавају да не напуштају своја места боравка и генерално избегавају на сваки могући начин било какав контакт са локалним становништвом", додао је извор.

Подсетимо, руска страна више пута је истицала да се у украјинским оружаним снагама налазе француски плаћеници.

Руске трупе су тако средином јануара уништиле привремени центар за стране плаћенике у Харкову, а већина њих су били Французи. Према руском Министарству одбране, војска је тада успела да елиминише више од 60 милитаната.

Француско Министарство спољних послова је, упркос мноштву доказа о присуству француских плаћеника у украјинској војсци, покушало то да демантује и да се огради од постојања француских бораца у Украјини, тврдећи да је све то "груба манипулација Руса".

Ипак, француски министар одбране Себастијан Лекорну поручио је да држава не може да забрани својим грађанима да ратују, јер је Француска "ипак демократска земља", а признао је и да "постоје Французи који су отишли ​​да ратују у Украјину у украјинској војној униформи". 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube