Најновије

СВЕТ КЛИЗИ У ПАКАО: Вашингтон одредио и објавио "циљеве на територији Русије"

Мете удара украјинских оружаних снага америчким оружјем дубоко у Русији су војне локације, ватрени положаји и логистичке базе, рекао је координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби, преносе светски медији.
Кирби - портпарол болесника

Кирби - портпарол болесника

„Они (Украјина – прим. аут.) су затражили ограничену дозволу да користе оружје које је испоручило САД против непосредне претње преко границе. Говоримо о војним локацијама, ватреним положајима, логистичким базама“, рекао је он у интервјуу за АБЦ Њуз.

Раније је представник Стејт департмента САД рекао за РИА Новости да је амерички председник Џо Бајден дозволио Украјини да користи америчко оружје за противбатеријску борбу против циљева на руској територији који прете области Харкова, али је оставио на снази забрану употребе АТАЦМС-а, оперативно-тактичке ракете и других ватрених оружја великог домета.

Подсећамо, руски председник Владимир Путин изјавио је да представници земаља НАТО-а треба да буду свесни „чиме се играју” када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да удари „легитимне циљеве” дубоко у руској територији ракетним системима.

Погледајте ОВДЕ бруталне физичке обрачуне активиста СНС-а и опозиције

 

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА