Најновије

Дубравка Ђедовић Хандановић: Када је реч о литијуму не говори се само о рудној ренти

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да се када је реч о ископавању литијума не говори само о рудној ренти, већ о порезима, платама и заокруживању ланца вредности у Србији од литијума као сировине, до производње електричних возила.

„Причаћемо о стратешком партнерству, о улози Србије и власништву у одређеним компанијама, као што је случај са компанијом Зиђин“, рекла је Ђедовић Хандановић је за телевизију Пинк.

Она је истакла да су нетачни наводи о ниској рудној ренти, јер је она за метале у свету од један до четири одсто, а у Србији је пет.

Говорећи о проблему са електричним системима у региону, министарка је рекла да су сви системи повезани и у региону и са системима у Европској унији, али да систем за електричну енергију у Србији ниједног тренутка није био угрожен и да је од среде, од почетка тропских врућина енергетски систем Србије био у приправности.

„Велики су изазови, јер је све већа потрошња и потражња за електричном енергијом – дигитализација, електрични аутомобили, климатизација“, рекла је Ђедовић.

"МИСЛИО САМ ДА ЗНАМ СВЕ ШТО РУСИ ИМАЈУ, АЛИ ОВО...": Експерти у чуду због мистериозних објеката у Украјини

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА