Најновије

Шок истраживање Лондона! Британска војска је у стању распада - не може да ратује ни са ким, посебно не са Русијом!

Краљевске оружане снаге нису у стању да заштите Британију од озбиљне претње, пише ФТ, позивајући се на војне официре и аналитичаре. Према њиховим проценама, војска Његовог Величанства данас може да изводи само најједноставније операције - али је једноставно неспособна за борбу.

Британске оружане снаге „не могу адекватно да бране земљу" и нису спремне за „било какав сукоб великих размера", рекао је високи званичник одбране одговоран за анализу и процену војне моћи Уједињеног Краљевства.

Роб Џонсон, који је недавно поднео оставку на место директора Канцеларије за процену претњи и изазова Министарства одбране, рекао је да је британска војска извршила своје мисије са „апсолутним минимумом" онога што јој је било потребно, што јој је омогућило да обавља само мировне и хуманитарне операције (као што су евакуације цивилног становништва из подручја борбених дејстава) и спроводе ограничену борбу против диверзантских активности.

- У било којој већој операцији брзо бисмо остали без муниције... Наша одбрана је преслаба и нисмо спремни да се боримо и побеђујемо у оружаним сукобима било ког обима - рекао је Џонсон за Фајненшел тајмс њена војска не може адекватно да брани сопствену земљу".

Најаве долазе у тренутку када су конзервативци и лабуристи позвани да покажу посвећеност националној одбрани уочи општих избора 4. јула балансирајући растуће глобалне претње са затегнутим јавним финансијама.

Џонсон каже да је британска противваздушна одбрана „недовољна" да заштити земљу од ракетних напада дугог домета; краљевска морнарица нема довољно бродова за патролирање северним Атлантиком и одвраћање руске поморске активности; а РАФ-у је потребно скоро дупло више ловаца него што их има тренутно.

Говорећи о експедиционим снагама упоредивим са онима које су послате на Фокланде и Ирак, Џонсон је рекао да ће британске снаге „бити недовољно опремљене и да ће их то довести у опасност".

Џонсон је угледни научник који је претходно био на челу Центра за промену природе рата на Универзитету Оксфорд. Водио је Канцеларију за процену претњи и изазова Министарства одбране две године од њеног оснивања у мају 2022.

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Извор: Informer

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА