Најновије

КРЕМЉ ПОРУЧУЈЕ: Дијалог са Америком мора укључивати и Украјину

Проблеми се само гомилају, па и они који се односе на глобалну безбедност, упозорава портпарол Кремља.

Москва је спремна само за свеобухватан дијалог са Вашингтоном, који ће обухватити и питање учешћа САД у украјинском сукобу, изјавио је данас портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"Отворени смо за дијалог, али за широк, свеобухватан дијалог који ће укључивати све димензије, укључујући и тренутну димензију сукоба у Украјини и директну умешаност Сједињених Држава у овај сукоб", рекао је Песков новинарима.

Он је истакао да је дијалог са САД преко потребан, јер се проблеми гомилају, па и они који се односе на глобалну безбедност.

"Председник Русије је рекао да смо спремни за дијалог са САД, заинтересовани смо за дијалог са САД, али само за свеобухватан дијалог", поновио је Песков.

На питање новинара шта је Владимир Путин мислио када је недавно рекао да је Русија спремна да иде до краја, Песков је кратко прокоментарисао:

"Мислио је, наравно, на СВО, на постизање наших циљева".

Реакција Запада на посету Путина Пјонгјангу предвидљиво непријатељска
Реакција Запада на посету руског председника Владимира Путина Северној Кореји и Вијетнаму била је предвидљиво непријатељска, рекао је Песков.

"Свака спољнополитичка активност Русије, чак и ако је у питању она у регионима који се налазе непосредно уз нашу земљу, Запад доживљава непријатељски. Вероватно је сагледавају кроз призму главног правца западних тежњи – да се Русија и све њене активности сузбију", објаснио је портпарол Кремља. 

Такође, Москва, како је рекао, нема сумње да ће Запад наставити да врши притисак на све руске партнере.

"Али сарадња коју нудимо ми је апсолутно лишена било какве конфронтације у односу на треће земље. Она је обострано корисна и, наравно, одговара интересима наших партнера", одговорио је Песков на питање да ли би САД могле да почну да врше притисак на Вијетнам после Путинове посете. 

Песков је додао и да реакција Запада, иако је предвидљива, ипак није јасна, јер, како је поновио, сарадња Москве са партнерима није усмерена ни против кога. 

ХАОС У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ! Риши Сунак доноси стравични закон да примора младе на ратовање у Украјини!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube