Најновије

ЕУ љута због резолуције о Јасеновцу: Шарл Мишел одложио посету Црној Гори

Мишел је требало да се Скупштини обрати у среду.

Председник Европског савета Шарл Мишел одложио је заказану посету Црној Гори 2. и 3. јула због усвајања Резолуције о Јасеновцу, потврђено је "Побједи" у Европском савету.

Он се, кажу, на тај потез одлучио "како би обезбедио успешне разговоре са кључним саговорницима у земљи, који не би требало да буду у сенци најновијих дешавања".

Мишел је требало да се обрати Скупштини у среду, а председник парламента Андрија Мандић за тај дан заказао је посебну седницу Првог редовног пролећног заседања.

Председник Црне Горе Јаков Милатовић саопштио је синоћ, након што су медији објавили да је посета европског званичника одложена због усвајања Резолуције о геноциду у Јасеновцу у црногорском парламенту, да ће у уторак бити у Бриселу на позив председника Европског савета Шарла Мишела.

"Наши партнери у ЕУ остају посвећени пуноправном чланству Црне Горе. Као председник земље, ја ћу уз помоћ свих европских снага, учинити све у домену својих овлашћења и надлежности да остваримо црногорску ЕУ 'Агенду 2028'", закључио је Милатовић.

Црногорски дипломата Жељко Перовић отказивање посете највишег европског званичника, види као прву јавну опомену Црној Гори након што је земља добила позитиван Ибар.

Извршна директорка Центра за грађанско образовање Далиборка Уљаревић такође оцењује да је отказивање посете Шарла Мишела послало недвосмислену поруку да, само неколико дана након што је Црна Гора добила ИБАР, лидери земаља чланица ЕУ више немају консензуални минимум поверења у власти. у Црној Гори.

Опроштајна порука терористе Жујовића супрузи: Овај аутобус вози у рај

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА