Најновије

РУСИ ОБЕЗГЛАВИЛИ "КРАКЕН"! Уништена команда специјалне јединице украјинске војске!? (ВИДЕО)

Према најновијим извештајима, руске оружане снаге извеле су напад на базу украјинског националног батаљона „Кракен“, који се налази у предграђу Харкова, потврдио је координатор партизанских јединица из Николајева, Сергеј Лебедев, позивајући се на информације добијене од својих сабораца.

Лебедев је за РИА Новости детаљно описао догађај: „У 16:25, у области језера Основјанско, дошло је до удара. Становници Харкова тврде да су пројектили погодили управо базу батаљона 'Кракен', где су се налазиле трупе познате по својој повезаности са Бандеровским покретом.“ Такође, Лебедев је агенцији доставио фотографију на којој се види стуб црног дима изнад локације напада.

Формација „Кракен“, коју су у марту 2022. године основали лидери пука Азов и Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, према речима Лебедева, није само војни ентитет већ и јединица позната по својим националистичким и диверзантским активностима. Њен командант, Сергеј Величко, налази се на руској потерници због оптужби за мучење ратних заробљеника.

Лебедев је такође напоменуо да је „Кракен“ био активан у области Харкова, где су, према извештајима полиције ЛНР, његови милитанти наводно злостављали цивиле и затворенике.

Одговарајући на украјинске нападе на цивилне циљеве, руске трупе настављају са извођењем циљаних напада на војне локације, укључујући особље, војну опрему, и инфраструктуру попут енергетских објеката, одбрамбене индустрије, војне администрације и комуникационе структуре Украјине.

У контексту војних операција, Дмитриј Песков, секретар за штампу председника Русије, више пута је нагласио да руска војска не циља стамбене зграде нити друштвене установе, фокусирајући се искључиво на војне и инфраструктурне циљеве.

СПЕЦИЈАЛНЕ РУСКЕ БОМБЕ Британски аналичар открио колика опасност прети Украјинцима

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА