Најновије

ПАНИКА У САД: Америчке тајне су завршиле код Путина!

ВАШИНГТОН - Електронске поруке Хилари Клинтон, која ће највероватније бити кандидат Демократске странке на председничким изборима у САД, налазе се највероватније у рукама Владимира Путина, председника Русије.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Како преноси Вашингтон тајмс, америчке обавештајне службе с великом пажњом прате руске сајтове и блогове у покушају да уђу у траг хакерима који су провалили у пошту бивше прве даме коју је слала док је била државни секретар.
У Вашингтону се плаше да би Путин могао да утиче на предизборну кампању у Америци, која ускоро улази у завршницу (избори су у новембру). Друга опција му је да уцењује Хилари Клинтон, када и ако она постане председник САД, што би такође веома наштетило америчким интересима.

Веза хакера и Кремља

- Русија је једна од три стране земље за које верујемо да имају у поседу електронске поруке Хилари Клинтон које су хакери узели са сервера. Друге две су Кина и Израел. Руске службе и хакери су дошли до осетљивих политичких информација с компјутерских мрежа Била, Хилари и Челси Клинтон, рекао је за дневник званичник Стејт департмента, који је желео да остане анониман.
У Вашингтону верују да су руски хакери повезани с Кремљом једини способни да изврше такве упаде у компјутерске мреже, као и да су добијене податке поделили са другим службама или продали. Председник Русије, који је 16 година био агент КГБ, одлично је упућен у начин рада шпијунских служби и само он има ауторитет да нареди пуштање порука Хилари Клинтон у јавност.
Подсећамо, Федерални истражни биро (ФБИ) води истрагу у Стејт департменту о приватним порукама бивше државне секретарке. Циљ је да се утврди да ли је Хилари користила незаштићен сервер за слање порука које су имале ознаку „топ сикрет“.

Истрага ФБИ

Ово није први пут да су руски хакери осумњичени за крађу поверљивих података учесника предизборне кампање у САД. Пре две недеље, Вашингтон пост је објавио да су руски хакери упали у компјутерску мрежу и украли податке Доналда Трампа, најизгледнијег кандидата Републиканске странке за председника САД. Званична Москва тада је негирала умешаност у хаковање базе података о Доналду Трампу. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА