Најновије

ЕВРОПА У ПАНИЦИ: Немачка, Италија и Шпанија дигли мере безбедности

БEРЛИН/РИM/MAДРИД - Неке државе коjе се граниче са Француском већ су поjачале мере безбедности на граничним прелазима на аеродромима, путевима и железничким прелазима, и почеле сарадњу са француским обавештаjним службама како би спречили евентуално ширење напада и помогли у истрази око напада у Ници.

Немачка полиција (Фото: Pixabay)

Италиjа jе поjачала контроле на три раскрснице путева коjи их спаjаjу са француском, и на железничкоj прузи коjа повезуjе две земље након jучерашњег напада у Ници, изjавио jе данас италиjански министар унутрашњих послова Aнђелино Aлфано.
"Наш безбедносни систем jе активиран", обjавио jе италиjански министар дан након напада у Ници коjа се налази на само 35 километара од италиjанске границе.
Немачка jе поjачала граничне котроле на аеродромима, као и путне и железничке граничне прелазе након напада у Францускоj, наводи се у саопштењу немачке федералне полициjе.
"У сарадњи са представницима француских безбедносних снага, федерална полициjа Немачке jе увела поjачање мере у областима прекограничног саобраћаjа са Француском" наводи се у саопштењу полициjе.
"Шпаниjа jе увела мере повећане контроле на граничним прелазима са француском" , изjавио jе вршилац дужности министра унутрашњих послова Хорхе Фернандез Диjас.
Шпански министар jе додао да jе у сарадњи са француским службама прикупљено довољно доказа да може да се закључи да jе jучерашњи напад наjвероватниjе "дело тероризма исламских екстремиста" преноси Роjтерс.
"Oваj брутални напад, иако то jош увек не може са сигурношћу да потврдимо jе дело наjвероватниjе џихадиjског тероризма" ,рекао jе министар и додао да се информациjе обавештаjуних служби Шпаниjе и Француске поклапаjу.
Наjмање 84 људи jе погинуло, а више десетина jе повређено након што jе  нападач возио камион великом брзином кроз масу људи коjи су се окупили да прославе Дан пада Бастиље у jужном француском одмаралишту.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА