Најновије

ГАЖЕЊЕ КОД РАБОТИНА: Уништено маскирано упориште ОСУ - погледајте "Мста-С" у акцији! (ВИДЕО)

Посада самоходне артиљеријске јединице (САУ) 152 мм „Мста-С“ 42. моторизоване дивизије групе трупа „Дњепар“ погодила је маскирно упориште Оружаних снага Украјине северно од села Работино у Запорошкој области.
Мста-С

Мста-С

Прецизно гађање руских артиљераца уништило је украјинске оружане снаге, комуникациону опрему и непријатељско оружје, стоји у саопштењу руског министарства одбране.

„Ово је веома добро оружје, опремљено системом аутоматизације, системима за аутоматско нивелисање, а такође има и систем за аутоматско навођење ватре. Сам алат је једноставан за руковање. Најпогоднији је механизам за набијање“, рекао је командир топа са позивним знаком Волкодав.

Дронови ОСУ стално лове руске самоходне топове, али руске артиљеријске посаде користе активну тактику, стално мењајући положаје након пуцања, наводи се у објави МО РФ.

Да би нанели максималну штету непријатељу, посаде Мста-С користе различите врсте муниције. Паљба се врши и са затворених положаја и директном паљбом. Ватру исправљају дронови. Погођене су и украјинске одбрамбене структуре, њихови контролни центри и војна опрема, стоји у саопштењу министарства одбране РФ.

Погледајте снимак ових борбених дејстава:

Прочитајте ОВДЕ о нападу руске армије на Красногоровку

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА