Најновије

Руски ратни дописник исмевао изјаву Александра Вучића на пријему у амбасади САД

Руски ратни дописник Јуриј Котенок на свом Телеграм каналу исмејао је изјаву председника Србије Александра Вучића коју је изрекао на пријему у америчкој амбасади поводом Дана независности.

Вучић је казао „да су Србија и Сједињене Државе историјски савезници у одлучујућим тренуцима“.

„Очигледно је 1999. када је НАТО под вођством Сједињених Држава ‘испеглао’ српско језгро Југославије, била неодлучна година која је безначајна. И уосталом, зашто памтити?, запитао се Котенок.

Истовремено, потпредседник Владе Републике Александар Вулин, указују руски медији, истиче да Београд неће изгубити поузданог пријатеља који га је вековима подржавао те да су „блиске везе са Русијом неспојиве са европским интеграцијама“.

Подсетимо, Вучић је синоћ био на пријему у Амбасади САД у Београду након чега се огласио на налогу на Инстаграму будуцносрбијеав.

„Обележавања Дана независности, једног од најважнијих тренутака у историји САД када су принципи слободе, демократије и једнакости постављени као темељ америчког друштва.

Овај дан служи и као подсећање на посвећеност слободарском духу и правди, што су темељи на којима која почива поносна прошлост, садашњост и будућност Србије.

Савезници у пресудим историјским тренуцима, Србија и САД деле дугогодишње партнерство и сарадњу, а ја се надам да ћемо наставити да унапређујемо наше односе, засноване на међусобном поштовању и разумевању“, пише на налогу на Инстаграму.

Ле Пен: Најављено повлачење 200 кандидата левице и десног центра како би спречили „Национално окупљање“ да формира владу достојно презира

Извор: Данас/НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА