Најновије

БЕРЛИН У АНТИСРПСКОЈ КАПМАЊИ! Једино ће Немачка имати уводну реч о резолуцији о Сребреници у УН

Стална представница Немачке у УН Антје Лендертсе била је најактивнија у антисрпској кампањи и у прикупљању гласова за резолуцију. Између осталог, путовала је у Кенију и латиноамеричке земље "борећи се за сваки глас против српског народа".

Делегација Србије у Њујорку предвођена председником Александром Вучићем добила је информацију да ће Немачка једина имати уводну реч на седници Генералне скупштине УН у четвртак и тражити подршку за предлог резолуције о Сребреници.

Према сазнањима Танјуга, стална представница Немачке у УН Антје Лендертсе била је најактивнија у антисрпској кампањи и у прикупљању гласова за резолуцију. Између осталог, путовала је у Кенију и латиноамеричке земље "борећи се за сваки глас против српског народа".

"И управо ће она и представити резолуцију у Генералној скупштини УН, а после тога се очекује одговор председника Србије Александра Вучића", речено је Танјугу.

Председник Србије борави у Њујорку, где ће 23. маја присуствовати седници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници.

У делегацији са председником Вучићем је и министар спољних послова Марко Ђурић.

Предлагачи резолуције о Сребреници су Немачка и Руанда, а међу коспонзорима су Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Француска, Хрватска, Италија, Словенија, Северна Македонија, Шведска, Турска, Велика Британија и Сједињена Америчке Државе.

Стална мисија Србије при УН је апеловала на коспонзоре резолуције да, у интересу свих, пре свега народа у БиХ, али и свих чланица УН, повуку текст резолуције, како државе чланице не би биле доведене у позицију да гласају о осетљивом питању које захтева консензус.

НАТО СПРЕМА ТРУПЕ ЗА НАПАД! Алијанса ће почети да "провоцира" Русију, генерал Кривонос открио како!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА