Најновије

Безвремени класик „Калифорнијска симфонија“ Гвен Бристоу у продаји

Класик раскошан попут „Прохујало с вихором“

Фото: Вулкан


Вулкан издаваштво је објавило љубавни класик некадашње књижевнице и новинарке Гвен Бристоу Калифорнијска симфонија, који се сматра својеврсним класиком америчке књижевности и који је послужио и као инспирација за истоимени филм из 1954. године. Први пут објављен је 1950. године, а сада и ви имате прилику да закорачите у свет раскошних кринолина, шешира и шипканих рукавица, брзих дилижанси, богатих ранчева и хацијенди, салуна, али и безакоња и прерија пуних опасности.

У средишту приче је Гарнет Камерон, својеглава млада дама из Њујорка, која води складан и угледан живот, испуњен отменим забавама и углађеном младом господом. Жудећи за пустоловином, она се, уместо за неког од тих богатих младића, удаје за Оливера Хејла, неукротивог трговца који се спрема да крене преко планина и пустиња право до Калифорније, земље за коју до тада скоро нико није знао.

Током меденог месеца у Њу Орлеансу, Гарнет и Оливер упознају заносну Флоринду Гроув, која је због тајни из прошлости присиљена да бежи, и зато креће са њима у Калифорнију. Путујући кроз вреле пустиње, голетне планине и непрегледна пространства препуна искушења, они ће научити да живе без компромиса и истовремено открити истинско пријатељство и праву љубав.

Неумољива, дирљива и непредвидива управо као и сам Дивљи запад, ова очаравајућа прича доноси нам искрени приказ бораца и жртава, победника и губитника, храбрих људи који су покушавали да освоје и укроте горду америчку дивљину.

„Бристоу поседује прави дар приповедања.“ – Чикаго трибјун

„Гарнетина живахна радозналост и неукроћена интелигенција, Флориндина драматична прошлост и свакодневни живот у данашњој историји - све је то веома привлачно.“ – Киркус

Савршен избор за љубитеље безвремених класика, књига Калифорнијска симфонија доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА