Најновије

МЕДВЕДЕВ БРУТАЛНО О ЗЕЛЕНСКОМ: Ухватити и судити или га као и сваког терористу - убити!

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев одговарао је на питања новинске агенције ТАСС, а дотакао се и питања будуће судбине лидера кијевског режима Владимира Зеленског.
Медведев

Медведев

„За Русију коначни губитак легитимитета од стране псеудопредседника бивше Украјине неће ништа променити. Он је већ на челу политичког режима непријатељског према Русији, који ратује против нас. А лидери земаља које воде рат увек се сматрају легитимним војним циљем.”, каже Медведев.

За нас је већ ратни злочинац и губитак службеног статуса ништа не мења, истиче руски политичар.

“Иако он, као и сваки од његових наследника (иако овде нема потребе да се говори о правном наслеђу), може бити странка која потписује акт о безусловној предаји. Као што су, на пример, Алфред Јодл или Вилхелм Кајтел то учинили у име нацистичке Немачке и њених оружаних снага.”, додао је Медведев.

“Према даљој судбини Зеленског нисмо равнодушни. Он мора бити ухваћен и мора му бити суђено за злочине над руским и украјинским држављанима. Ако је немогуће изручити таквог злочинца, треба применити правила која се практикују за терористе. То је управо судбина која је задесила духовног учитеља Зеленског, Степана Бандера“, рекао је бивши председник Русије.

На питање кога званична Москва сада сматра шефом Украјине, Медведев је одговорио овако:

„Злочиначки режим нема и не може имати компетентног владара. И он је увек криминалац. Што се тиче номиналног или стварног вође (вође) таквог режима, то може бити било ко. Било која „свиња у јармулци“, подсећајући на Гогољев прикладан израз. За међународно право и за урушену државу „Украјину“, његова личност, заснована на нормалним правним позицијама, је индиферентна. Такав ће за нас остати само злочинац. Међутим, то може бити предмет преговора и учесник у потписивању акта о предаји, као што сам раније рекао.”, поручује Медведев.

Прочитајте ОВДЕ о уништеним руским миговима на Криму

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА