Најновије

ПАНИКА НА ЦЕЛОМ ЗАПАДУ: Какву звер од оружја је Русија лансирала у погон? (ФОТО)

Небо-М је напредан и софистициран вишенаменски радарски систем који је развила Русија. Познат је по својим импресивним могућностима, укључујући:

Небо-М користи комбинацију радара ВХФ, Л и С/Кс опсега, омогућавајући му да открије широк спектар циљева, укључујући стелт авионе, балистичке ракете и дронове. Ова вишепојасна способност је кључна за препознавање различитих врста претњи и њихово ефикасно праћење.

Систем се може похвалити изузетним дометом детекције до 600 км за авионе и 1.500 км за балистичке ракете. Овај домет га чини кључним средством за рано упозоравање и противваздушну одбрану, омогућавајући брзу реакцију на потенцијалне претње.

Небо-М може ефикасно да прати више циљева истовремено, пружајући тачне информације за системе противваздушне одбране и свест о ситуацији. Ова способност је од суштинског значаја за координацију одбрамбених акција и минимизирање ризика од напада.

Вишепојасни приступ система и напредне технике обраде сигнала су посебно дизајнирани да се супротставе стеалтх технологијама. Ова способност чини Небо-М вредним алатом за идентификацију и ангажовање авиона који се слабо уочавају, чиме се повећава ефикасност противваздушне одбране.

НОВИ ОРБАНОВ ШАМАР КОЛЕКТИВНОМ ЗАПАДУ: Ујутру слеће, ствар је готова

Небо-М је монтиран на мобилне платформе, омогућавајући брзо распоређивање и премештање. Ова карактеристика побољшава његову оперативну флексибилност у различитим окружењима, омогућавајући му да се прилагоди брзо променљивим условима на терену.

Небо-М може неприметно да се интегрише са другим системима противваздушне одбране, обезбеђујући свеобухватну мрежу противваздушне одбране. Ова интеграција омогућава координисану одбрану и повећава ефикасност одбрамбених система.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА