Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА ВАШИНГТОН: Ваша политика у Украјини може имати тешке последице

Наша војска одлично зна колико су власти у Кијеву под контролом Вашингтона, зато је контакт министара одбране Русије и САД био неопходан како би упозорили САД на могуће последице, поручено је из Москве.

Контакт министра одбране Русије Андреја Белоусова и шефа Пентагона Лојда Остина био је неопходан како би Русија могла да упозори САД на могуће тешке последице њихове политике по питању Украјине, сматра заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

"Све зависи од потреба, од специфичности тренутка. Ово је једноставно одраз чињенице да је са наше стране постојала потреба да упозоримо Вашингтон на могуће тешке последице политике коју води у вези са Украјином и у Украјини, где су САД масовно присутне на различите начине, и то присуство се тиче кључних зона утицаја на ситуацију на контакт линији", рекао је руски дипломата.

Како је додао, стране периодично остварују такве контакте и они су од великог значаја.

"Наша војска одлично зна колико су власти у Кијеву под контролом Вашингтона. Стога је такав контакт, наравно, од великог значаја, као и контакти по другим линијама који се повремено дешавају на различите начине", рекао је Рјабков.

Министар одбране Русије је на иницијативу Пентагона разговарао са министром одбране САД и том приликом је указао на ризике ескалације због испорука оружја украјинској војсци. Лојд је истакао да је важно да се одржи комуникација у условима текућег сукоба у Украјини.

Претходни контакт министара одбране Русије и САД догодио се 15. марта 2023. године.

РУСИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ О ПЛАЋЕНИКУ ВЈЕКОСЛАВУ Москва ово не прашта

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube