Најновије

УДАРНА ОДЛУКА РУСИЈЕ О ТАЛИБАНИМА! Гром из ведра неба, нови потез Москве мења све!

Министарство спољних послова и Министарство правде Русије су завршили студију о могућем укидању статуса талибана као терористичке организације у Русији, а предлог је послат Кремљу, изјавио је Замир Кабулов, специјални представник председника за Авганистан, за РИА Новости.

- Да - одговорио је он на питање о крају студије.
Министарство спољних послова Русије је у априлу ове године известило да релевантна руска тела разматрају могућност уклањања статуса терористичке организације покрету Талибан.

Кабулов је у мају за РИА Новости истакао да Русија разуме потребу за уклањањем статуса терористичке организације из тог покрета.

Он је нагласио да такви планови не крше резолуције Савета безбедности УН-а.
Талибани позвани на економски форум у Санкт Петербургу
Кабулов изјавио је данас да је Русија позвала покрет талибана из Авганистана на економски форум "СПИЕФ" у Санкт Петербургу.

- Традиционално, Авганистанци су заинтересовани за наставак проширења сарадње у куповини нафтних производа и других добара из Русије - навео је Кабулов говорећи о томе зашто су авганистански талибани позвани на форум, преноси ТАСС.

Кабулов је такође рекао да су министарства спољних послова и правде известила председника Владимира Путина да талибански покрет може бити уклоњен са листе терористичких организација.

РУСКА АРМИЈА ОСВОЈИЛА 60% ТЕРИТОРИЈЕ! Аналитичар БИЛД-а све признао

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА