Најновије

СРБИЈА ПРОТИВ ВУЧИЋА И РИО ТИНТА: Сутра велики протест у Лозници против уништења земље

У Лозници се сутра, на Видовдан, одржава протестни скуп против намерњ режима Александра Вучића да одобри компанији Рио Тинто копање Литијума шт би довело до катастрофалног загађења читавог региона.

Након што је председник Србије Александар Вучић најавио да би рудник литијума могао бити отворен већ 2028. године, најављен је протест 28. јуна, на Видовдан, у Лозници и Горњим Недељицама. Организатори су га назвали "свелитијумски сабор", а тим поводом је десетак младих активиста пре три дана кренуло пешке са железничке станице Нови Београд како би присуствовали протесту.

Иако је реч о нестраначком протест, подршку скупу упутиле су бројне опозиционе странке  међу којима ПОКС, Нови ДСС, Двери, “Ми Снага народа” итд.

Окупљање грађана је прво планирано у село Горње Недељице око 16 сати док је главни протест у 19 сати у граду Лозници испред просторија Рио Тинта. Скуп је заказан у Лозници испред Дома културе у 19 сати а на њему ће говорити представници еколошких удружења и професори факултета који су дигли свој глас против пројетка Јадар.

Руски „Кинџали“, „Калибри“ и „Герани“ засули Украјину

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА